Green Cocktail background pattern

Stadstuin

Wie kent ‘m niet, de stadstuin van een tussenwoning? Er zijn kleinere en grotere stadstuinen. Green Cocktail onderscheidt twee formaten: stadstuinen van 40 tot 100m² en stadstuinen van 100 tot 150m². Misschien woon je in een nieuwbouwhuis; dan wordt veel al bepaald door de standaard vorm van de tuin en de plek van de tuiningang. Het soort erfafscheiding en het uiterlijk van de schuur ligt vaak ook al vast. Of misschien woon je in een huis dat er al langer staat en waar al een aangelegde tuin aanwezig is, maar voel je je niet thuis in eigen tuin. Omdat er te veel bestrating ligt, of omdat de beplanting je niet aanspreekt, of omdat je zo graag op dat ene plekje in de avondzon zou willen zitten maar daar nu net een border in de weg ligt. Of alles tegelijk.

Een frisse blik

Hoe richt je zo’n onbeplante rechthoek nou zó in dat je straks het gevoel hebt op vakantie te zijn in eigen tuin, in plaats van het gevoel buiten te zitten in een levensgrote kijkdoos? Hoe begin je in zo’n overvolle bestaande tuin nou met een schone lei, met behoud van wat wél werkt? Een frisse blik doet wonderen. Die rechthoekige (of driehoekige, kan ook) kijkdoos-tuin, die wat-moet-ik-hiermee tuin, van zo’n tuin maakt Green Cocktail jóuw tuin.

Meer weten over hoe een compleet tuinontwerp voor een stadstuin tot stand komt? Op de pagina werkwijze vind je meer informatie én een kostenindicatie.