Green Cocktail background pattern

Kleine tuin met kabbelend water

Een tuin op het zuiden wordt vanwege de vele zonuren vaak gezien als de ideale tuin. Maar wat als zij die zon nou een beetje teveel van het goede vindt – en hij juist graag in de zon vertoeft? Déze tuin op het zuiden mocht daarom helemaal opnieuw worden aangelegd, met voor elk wat wils.

De opdrachtgevers wilden graag een overkapping om beschut te kunnen zitten, en een klein zonneterrasje. Een beekloopje met kabbelend water stond op zijn verlanglijstje; op dat van haar stond de mogelijkheid om vanuit de tuin contact te kunnen houden met de kleinkinderen op het speelpleintje achter het huis. De bestaande Catalpa mocht blijven.

De bescheiden afmetingen van het perceel worden optimaal benut doordat alle hoeken een eigen functie hebben gekregen. De paden die daardoor zijn ontstaan, nodigen uit om op verschillende manieren door de tuin te lopen. Verhoogde borders op twee niveaus zorgen voor diepte. De geometrische vorm van de tegels is een eigenwijze knipoog naar de ronde vormen van paden en borders. In de schaduw van de boom heeft de overkapping een plek gekregen, met mooi zicht op de tuin.

Het waterloopje kabbelt er vrolijk op los tussen looppad en zonneterrasje. Niet alleen de bewoners kunnen op warme dagen genieten van het stroompje – ook de vogels zijn er blij mee!

Naar wens van de opdrachtgevers komen in de droogteminnende beplanting de kleuren rood, geel en oranje terug. Die fijne knalkleuren contrasteren mooi met de blauwe accentkleur waarvoor is gekozen. Er is speciale zorg besteed aan het selecteren van planten die niet giftig zijn voor het huishondje.

[FOTO’S VOLGEN]

Plaats
Apeldoorn
Aantal m2
55
Status
aanleg 2023
«Vorige project